Filter

Doohan iTank

De Doohan iTank is een robuuste driewiel scooter. Dit model is een echte eyecatcher door zijn drie wielen en opmerkelijk design. Een voordeel aan deze scooter is dat hij geschikt is voor 2 personen, u kunt dus altijd uw partner of vriend(in) meenemen. Door zijn drie wielen heeft hij een perfecte wegligging, tevens zijn drie veiliger dan twee. De iTank is volledig uitgerust, zo heeft hij een LSD-scherm, LED verlichting, Keyless entry, alarm systeem en een USB-poort waarmee je je telefoon gemakkelijk kan laden tijdens het rijden.

De doohan iTank is beslist de leukste en stoerste elektrische scooter die er is!

rijden met drie wielen

Het rijden met drie wielen is leuker en veiliger. Je hoeft je nooit meer druk te maken dat je te hard rijd bij glad wegdek, Doohan iTank zorgt ervoor dat je niet kunt vallen. Hij heeft beduidend meer grip op de weg door zijn twee voorwielen. Ook we wegligging is stukken beter als bij een tweewiel scooter. Beide voorwielen zijn uitgerust met schijfremmen, waardoor de remweg korter is. je gaat dus met een veiliger gevoel de weg op.

Door de 12 inch velgen is het geen probleem om een Art3* slot door de spaken te halen, je kunt je scooter dus extra goed beveiligen.

design

de Doohan iTank is groot genoeg voor 2 personen, zo kunt u dus altijd uw partner of vriend(in) meenemen achterop. Voor beide is genoeg zit- en voetruimte. Door de plaats van de accu’s houdt je inde buddy genoeg plek over om je spullen veilig in op te bergen.  Tevens beschikt de iTank over LED verlichting, hierdoor bent u in het donker altijd goed zichtbaar voor andere weggebruikers. De Doohan iTank heeft een luxe wegklapbare USB aansluiting en daardoor is hij niet gevoelig voor vocht. Je smartfoon onder het rijden opladen, of een navigatiesysteem gebruiken is met de iTank dus geen enkel probleem. Op het stuur zit tevens een schakelaar waarbij je de maximale snelheid kunt instellen. Hierbij kun je kiezen uit 25 of 45 kilometer per uur. Dit kan in bepaalde situaties handig zijn.

motor

De Doohan iTank heeft een 1490 Watt bosch-motor, die in het achterwiel is gemonteerd. Hierdoor is er minder energieverlies. De motor is onderhoudsvrij waardoor je er jarenlang plezier van kan hebben. Door de 1490 Watt motor heb je naast flinke trekkracht ook een goede acceleratie. Binnen enkele seconden zit je al op 25km/h.

Lithium accu's

Bij de Doohan iTank is gekozen voor 60V/26Ah lithium accu’s. Lithium accu’s hebben een zeer lange levensduur, u hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u op korte termijn nieuwe accu’s moet halen. Tevens zijn deze accu’s licht van gewicht, waardoor u ze gemakkelijk kan uitnemen voor te laden. U zou er ook voor kunnen kiezen om de accu’s te laten zitten tijdens het laden, dan maakt u gebruik van een kabel.

Bij éen accu, is de accu volgeladen in 3,5 uur, heeft u een actieradius van 45 km

Bij twee accu’s, zijn deze volgeladen in 7 uur, heeft u een actieradius van 70 km

 

Kiest u 1 accu, maar wilt u er na verloop van tijd toch 2 is dit geen probleem! Alles is al zo gemaakt dat de accu alleen maar ingeplugd hoeft te worden.

het kopen van de Doohan iTank

De Doohan iTank is in twee uitvoeringen verkrijgbaar. U kunt hem kopen als snorscooter van 25 km per uur, maar ook als bromscooter van 45 km per uur. Tevens beschikken wij over de nodige accessoires, zoals koffer, sloten etc. 

Betalen in 3 termijnen

Je kunt de Doohan iTank ook bestellen en betalen met de IN3 methode. Bij IN3 betaal je de e-scooter in 3 termijnen. Tijdens het afrekenen betaal je het eerste termijn, binnen dertig dagen het tweede termijn, en binnen 60 dagen het derde termijn. Een BKR check of rente is niet van toepassing, want deze service is namelijk geen financiering. Zonder lening toch gespreid betalen? Kies dan voor IN3.

 

Specificaties

afmetingen (LxBxH) 1780x730x1030
motor1490 Watt
accuLithium 60V / 26Ah
gewicht99 Kg
max. gebruikergewicht160 Kg
Oplaadtijd6-7 uur
remmenschijfremmen
actieradius*

70 km bij 25km/h

50 km bij 45km/h

bandenmaat12 inch
Spoorbreedte voor460mm
Grondspelling130mm
Zithoogte750mm
snelheid

25 km/h 

45 km/h 

kleurrood, wit en zwart
Opmerkingen*Let op: Een eventueel opgegeven actieradius is volgens opgave van de fabrikant, gemeten onder ideale omstandigheden en met aangepaste snelheid. Van invloed kunnen zijn: Gebruikersgewicht, Weersomstandigheden, Gereden snelheid, Bandendruk, De wegomstandigheden, De conditie van de accu’s, En het wel of niet heuvelachtige landschap.

Doohan E-Scooter

Doohan staat voor extreme en Esthetisch design binnen de e-scooter wereld. Hun motto is om veiligheid, rijplezier en wendbaarheid te combineren en dat in een mooi en strak design te gieten tot deze modellen. De i-Tank, i-Tango en de i-Lark zijn de toppers binnen dit Chinese bedrijf dat zich vooral richt op de Europese markt.

Al hun modellen zijn voorzien van een Bosch motor en een soepele aandrijving. Voorzien van 3 schijfremmen zorgen de Doohan e-scooters voor een optimaal remvermogen. Het topmodel heeft ook nog een E-ABS remsysteem dat er voor zorgt dat je nooit je remvermogen verliest. Dit zorg voor meer veiligheid onder alle weersomstandigheden. De Doohan zorgt ook voor een optimaal energie terugwinning tijdens het remmen wat zorgt voor het optimaal gebruik maken van de energie die aanwezig is, dus dat je bereik groter word.

Het is gemakkelijk rijden met het DDWT-S systeem, de dubbele voorwielen. Het is stabiel en veilig voor ook de beginners. U zult genieten van het rijden, ook als nog niet veel rijervaring heeft.

Het nieuwe veersysteem verhoogt de veiligheid van de voorkant en verhoogt de flexibiliteit en de reactietijd tussen op en neer wat ten goede komt van het rijden over de diverse ondergronden die u tegenkomt tijdens de ritten.

Elektrisch rijden met 3 wielen

In het verleden kon je alleen op een Peugeot Metropolis of Piaggo  als driewieler aanschaffen maar dat zijn beide motorscooters waar een autorijbewijs of motorrijbewijs voor nodig is. Bovendien zijn het geen elektro voertuigen maar brommers op benzine. De Doohan iTango is daarentegen wel geschikt voor mensen met een brommer- of scooter rijbewijs, want je kunt de Tango kopen als 25km snor– en 45km bromscooter. De Tango is volledig elektrisch en dat maakt het extra leuk en bijzonder spannend om te rijden met een ongelofelijke wegligging.

Rijden met 3 wielen is veiliger en leuker

Het rijden met 3 wielen is veel leuker en veiliger. Bij een conventionele 2 wiel scooter krijg je geen waarschuwing wanneer je net iets te hard door een bocht gaat bij glad wegdek, en bestaat er een grote kans op vallen. Bij deze elektrische driewielscooter van Doohan hoef je je daar geen zorgen over te maken want je hebt veel meer grip dankzij de twee stabiele voorwielen. De wegligging is een heel stuk beter, en bovendien zijn beide voorwielen voorzien van een eigen schijfrem. Door deze extra rem wordt ook de remweg beduidend verkort. Je kunt dus met een heel veilig gevoel de weg op! 

Verrassing op 3 wielen

De Doohan Tango is een verrassend leuke elektrische driewiel scooter met tevens een verrassend lage prijs. De Doohan Tango beschikt over automatische LED verlichting, een Alarm systeem Keyless Go,  USB, en Roll Lock. Je kunt de Tango kopen in zowel 25km snorscooter als 45km bromscooter. Zoek je echt iets speciaals dan moet je beslist de Doohan Tango kopen! Dankzij de 2 voorwielen heb je veel meer grip op de weg wat het rijden veiliger en dynamischer maakt. Aangezien je over 3 remmen beschikt, is de remweg ook een stuk korter.

Elektrisch rijden is de toekomst

Rijden op elektriciteit is de toekomst, vanaf 1 januari 2025 begint het al met alle nieuwe snorscooters, deze mogen vanaf dan alleen nog maar verkocht worden als e-scooter. Het is schoon, goedkoop, en zeer onderhoudsvriendelijk. Rijden op elektriciteit is beduidend goedkoper dan rijden op benzine. De kosten per kilometer zijn wel tot 6x lager dan wanneer je elektrisch rijdt. Daarnaast ben je een stuk minder kwijt aan het onderhoud want een elektromotor is nagenoeg onderhoudsvrij! Startproblemen behoren daarmee ook tot het verleden.

1200 Watt Bosch motor

De Doohan iTango is bijvoorbeeld uitgerust met een onderhoudsvrije 1200 Watt Bosch elektromotor welke in het achterwiel is geplaatst. De aandrijving is rechtstreeks dus zonder tussenkomst van extra onderdelen zoals een riem of snaar. Er zijn dus geen extra onderdelen gebruikt voor de overbrenging naar het achterwiel, en ook dat spaart onderhoudskosten uit, en het belangrijkste van het geheel: energieverlies.

Uitneembare LG/Panasonic accu

De iTango is bijvoorbeeld uitgerust met een uitneembare Lithium accu van het merk LG/Panasonic. De accu laad je in slechts 5,5 uur op en dat is redelijk vlot vergeleken met andere elektrische scooters. Lithium techniek kent veel voordelen waaronder een lage gewicht, een langere levensduur, en een snellere oplaadtijd. Op de accu zelf zit een led indicator zodat je eenvoudig kunt checken hoe vol de accu is. De accu’s zijn tevens uitgerust met een geavanceerde BMS (Battery Management System) waarmee de accucellen continu gemonitord worden om de levensduur zo optimaal mogelijk te houden. Belangrijk is om steeds de lading af te maken en de accu geregeld te laten balanceren bij ons tijdens een onderhoudsbeurt.

De accu kun je direct in de driewieler zelf opladen wanneer je in de buurt van een stopcontact staat, je moet dan wel je lader meenemen. Op het luxe LCD display (dashboard) op het stuur zit ook een duidelijke batterij meter waarop je precies kunt aflezen hoeveel energie er nog in de accu zit. Geen stopcontact in de buurt? Geen probleem, want de accu is ook uitneembaar zodat je hem mee kunt nemen naar iedere gewenste plek om hem daar op te laden. Hierdoor kun je hem bijvoorbeeld ook op je werk opladen, en wanneer je dan weer naar huis gaat, is de accu vol.

Op standaard zetten niet nodig

Het leuke aan de Tango van Doohan is dat je hem kunt parkeren zonder een standaard te hoeven uitklappen. Er is namelijk een roll-lock schakelaar aanwezig waarmee je de voorkant kunt blokkeren waardoor hij rechtop blijft staan. Ideaal met af en opstappen en maakt het een stuk eenvoudiger als je nog niet zo een ervaren chauffeur bent.

Alarmsysteem en keyless Go

Op de Doohan Tango kun je rijden zonder sleutel. Dankzij de Keyless Go techniek, wat je ook bij de luxere auto merken ziet, kun je de sleutel gewoon in je broekzak houden. Er zit ook een afstandsbediening bij waarmee je het alarm kunt bedienen. Dus geen extra kosten voor een duur alarmsysteem, standaard zit dit in de uitrusting. Ook mag een USB aansluiting niet ontbreken op zo’n te gek voertuig zoals deze. De Tango beschikt over een USB aansluiting die wegklapt als die niet meer nodig is. Dus een tomtom of je smartphone laden is geen probleem onder het rijden van dit machtig apparaat.