Filter

Driewielers ( elektrische scootmobiel )

De driewielers zijn de ideale reisgenoot op het moment dat stabiliteit en/of evenwichtsproblemen zich voortdoen. Als het niet meer lukt op de 2 wieler variant dan kan dat extra wiel voor die meerwaarde zorgen dat je toch je vrijheid kan blijven houden en lekker kunt rijden.

Deze scooters vallen onder de categorie scootmobiel en mogen dus zonder rijbewijs bereden worden. Dit is natuurlijk een groot plus als je geen rijbewijs hebt. De scooters rijden tussen de 20 en 25 km/h en hebben een scooter-achtige uiterlijk en geeft dus niet meteen een suf imago wat sommige denken van een scootmobiel.

Een ander voordeel is dat de verzekering van dit soort voertuigen een heel stuk goedkoper is en dat er geen rekening word gehouden met schadevrije jaren. Het is eenvoudig bij e-scooterandmore af te sluiten samen met de aanschaf van de scooter. De verzekeringen worden ondergebracht bij Unigarant dat een 100% dochter is van de ANWB. Betrouwbaarheid en een groot netwerk is hier ten grondslag aan en zorgt voor een goede partner.

De meeste van deze driewielers zijn voorzien van 12v lood AGM accu’s. Het voltage is verschillend per model. Er zijn modellen met 48, 60 of 72 Volt. Het hoge voltage zorgt voor een grotere actieradius. Diverse accessoires zijn beschikbaar voor deze modellen, zoals een windscherm en koffer voor meer bagageruimte.