E-Bike versus een E-Scooter

Wat zijn de voor en nadelen van een e-bike en e-scooter lees hier verder en kom erachter!

Het tijdperk van het elektrische vervoer

Door de jaren heen zijn we met alles dat we doen steeds bewuster gaan kijken naar de impact die wij hebben op het milieu. We zijn steeds meer gaan recyclen, proberen met slimme thermostaten het energieverbruik te verminderen en zijn we ook bewuster gaan kijken naar welk soort energie wij gebruiken. Met z’n allen zijn wij dagelijks gemiddeld één tot drie uur onderweg, naar school, het werk of het doen van boodschappen of het bezoeken van vrienden en familie. Reizen is een onderdeel geworden van de dagelijkse routine en ook dit zijn we steeds milieuvriendelijkere voertuigen gaan ontwikkelen. De komst van elektrische voertuigen heeft een positieve impact op onze bijdrage aan een schoner milieu en het zijn lang niet alleen auto’s maar ook fietsen en scooters ofwel de e-scooter. De e-scooter beginnen aan een ware opmars en hoewel men in het begin sceptisch tegenover elektrisch vervoer stond begint dit flink bij te draaien. Een groot punt van zorgen was de accu scooter opladen. Als je het idee hebt gehad dat dit veel tijd in beslag zou nemen dan kun je gerust adem halen, een elektrische scooter opladen neemt maximaal 8 uur in beslag voor een accu op 100% en met sommige snel-laders zit je binnen 3 uur op 75%, meer dan genoeg om 1 tot 2 dagen met een e-scooter op pad te gaan.

De e-bike e-scooter

Laat de auto wat vaker staan en pak de fiets, want dat is beter voor het milieu en goed voor de beweging. Maar met de gewone fiets komen we minder snel op onze bestemming aan dan we zouden willen dus werd de elektrische fiets ofwel de e-bike geïntroduceerd. Een e-bike e-scooter is voorzien van een elektrische motor en een accu die assisteren bij het fietsen wat er voor zorgt dan je niet alleen sneller kunt gaan dan op een reguliere fiets maar dit je ook nog eens minder moeite kost waardoor die lange fietstocht een stuk plezieriger kan worden. Een e-bike e-scooter is zeer geschikt voor korte maar ook langere afstanden en een perfecte uitkomst voor vooral de wat oudere fietsers. Maar als je een stapje verder wilt gaan dan heb je nu ook keuze uit een grote aanbod aan e-scooters en kun je een e-scooter kopen. Een e-bike e-scooter is de elektrische variant van de gebruikelijke scooters die wij kennen maar dan milieuvriendelijk. Zo is er een elektrische scooter 25 km en een elektrische scooter 45 km waarmee je niets inlevert op een scooter die gebruik maakt van brandstof maar wel een bijdrage aan een schoner milieu kan leveren.

E-scooter kopen

Milieubewust kan voordelig zijn

De e-scooter biedt, ten opzichte van reguliere benzinescooters een hoop voordelen. Een elektrische scooter opladen doe je gemakkelijk thuis en voor onderweg zijn er verschillende acculaders beschikbaar die makkelijk mee te nemen zijn. Zo kun je de accu scooter opladen op verschillende plaatsen zodat je nooit zonder stroom komt te staan. Een e scooter kopen wordt ook steeds eenvoudiger nu er steeds meer e scooters op de markt komen.

Er zijn een aantal goede e scooter merken die een steeds groter aanbod aan verschillende modellen hebben. Zo is er het merk Iva e scooter welke stijlvolle stadsmodellen biedt tegen een voordelige prijs. De Agm e scooter is ook zo’n merk dat elektrische scooters biedt met een herkenbaar maar modern uiterlijk en een groot rijcomfort. Nipponia e scooter biedt een veelzijdige lijn waarin je ook de sportievere modellen terugvindt in onder andere de “Dragon-E” de “E-Rex” en de “F3”. En dan is er nog de Doohan e scooter met misschien wel de meest bijzondere modellen die er op het moment te krijgen zijn. De modellen van Doohan zijn uniek, modern en zeer geschikt om over verschillende soorten terrein te kunnen rijden. Anders dan andere elektrische scooters hebben de scooters van Doohan 3 wielen, twee voor en één achter waardoor ze een stabiele wegligging hebben. Elke e-scooter komt met z’n eigen e-scooter accessoires en benodigdheden voor een optimaal rijplezier.

Naast het grote voordeel dat een e-bike e-scooter milieuvriendelijker is heeft deze nog een aantal andere voordelen. Zo hebben e scooters minder onderhoud nodig dan benzine scooters en dit begint bij de motor. De verschillende, bewegende onderdelen bij een benzinemotor hebben meer onderhoud nodig om goed te blijven functioneren dan de afgesloten elektrische motor. Hierom gaat een elektrische motor veel langer mee. Ook heeft een elektrische motor ten opzichte van een benzinemotor vors minder verbruikskosten. Voor een gemiddelde scooter ben je per 100 kilometer tussen de €2.- en €5.- kwijt waar elektrische scooters je gemiddeld €0.30 kosten voor dezelfde afstand. Dit maakt een e-scooter kopen op langer termijn ook nog eens een goedkopere optie.

Maar naast voordelen heeft alles ook nadelen en dat geldt ook voor een e-bike en/of de e-scooter. Een elektrische motor heeft op dit moment nog een kleiner bereik dan een benzine motor waardoor je vaker moet “bij tanken”. Ook het vervangen van de accu wanneer deze aan zijn eind is gekomen, uit een e scooter test blijkt dat deze gemiddeld zo’n 2000 keer kan worden opgeladen, kan een prijzige uitgave zijn. Maar stel tegen deze twee nadelen de kostenbesparing op elektriciteit en onderhoud en je begrijpt dat de elektrische scooter een winnaar is. Een elektrische scooter opladen is tegenwoordig heel eenvoudig en kan gewoon thuis en dankzij verschillende draagbare opladers is het kleinere bereik van een elektrische motor ook geen enkel probleem. En dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen neemt een accu scooter opladen steeds minder tijd in beslag.

Alles wat je nodig hebt

Net als voor benzinescooters zijn er voor de  e-scooter verschillende e scooter accessoires te verkrijgen, windscherm scooterachterdrager scooter voor het bevestigen van bagage op het meevoeren van een persoon en een rugsteun scooter zodat je ten alle tijden geniet van het beste comfort tijdens het rijden. De e-bike/e-scooter is een veelzijdig vervoersmiddel dat aan alle verwachtingen van een modern vervoersmiddel voldoet. Niet alleen is een e-bike e-scooter een genot om op te rijden, het lage onderhoud en lagere gebruikskosten maken een e scooter kopen niet alleen een bewuste keuze voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee! De eenvoud in het gebruik en het gemak van de elektrische scooter opladen voegen daar aan toe dat met de druk op een knop, zonder gesputter de motor start en je direct op pad kunt gaan.