E-Scooter test

Is een e-scooter echt zo milieuvriendelijk? Wat zeggen de experts lees het hier!

De e-scooter, op weg naar een beter milieu.

Milieubewust leven, we vinden dit meer en meer een belangrijk en zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om bij de te dragen aan een schonere wereld. Naast het recyclen van onze afval en het bewust omgaan met ons energieverbruik in huis kijken we ook steeds meer naar andere zaken in ons dagelijkse leven waarin we op een positieve manier kunnen bijdragen. Het vervoer dat wij kiezen is met de komst van elektrische voertuigen een vrij nieuw gebied dat zich steeds sneller begint te ontwikkelen. Schonere en zuinigere brandstof motoren met steeds betere CO2 filters in auto’s waren we al op de goede weg maar de komst van Tesla en dienst volledig elektrische auto’s heeft veel fabrikanten doen inzien dat dit de toekomst is. Dankzij de snelle ontwikkelingen op het gebied van elektrische motoren begint dit steeds meer doorstroom te vinden naar ander vervoer zoals elektrische fietsen maar zijn er ook steeds meer e scooters die op de markt verschijnen. Zo zijn er inmiddels al behoorlijk wat e scooter merken met verschillende modellen die allemaal die herkenbare look hebben maar dan in een modern jasje. Met de elektrische scooter zijn we op weg naar een beter milieu!

De elektrische scooter, toegankelijk en bewust.

Wie nog niet heel lang geleden zou hebben gedacht; “een e-scooter, dat moet een vermogen kosten”, zal verrast zijn van het feit dat een e scooter kopen helemaal niet zoveel duurder is dan de aanschaf van een normale scooter met een benzinemotor. En de prijs die je betaalt voor een e-scooter is niet het enigste waar voordeel uit gehaald kan worden. Uit menig e scooter test is gebleken dat de financiële voordelen die aan een e-scooter verbonden zijn zich op drie gebieden toont; de aanschaf, het onderhoud en de lagere prijs voor de “brandstof”. Ben jij op zoek naar een nieuwe scooter? Dan kun je voor hetzelfde geld een goede e scooter kopen. Daarbij komt dat ten opzichte van een scooter met een benzinemotor, de kosten voor een e scooter veel lager zijn en dit komt omdat een elektrische motor minder bewegende onderdelen bevat die regelmatig moeten worden onderhouden om goed te kunnen blijven functioneren. Tel bij dit alles op dat de prijs die je voor elektriciteit velen malen lager is dan de benzineprijs die je voor een normale scooter kwijt bent en je komt al snel tot de conclusie dat een elektrische scooter niet alleen een goede zet is in jouw bijdrage aan een beter milieu maar ook een financieel bewuste keuze is.

Uit een e scooter test is naar voren gekomen dat de gemiddelde prijs die je voor het rijden met een elektrische scooter kwijt bent ongeveer €0.30 per 100 km is. Voor een scooter met een benzinemotor is dat al snel tussen de €2.- en €5.- per 100 km. Uiteraard verschilt dit in beide gevallen per model en afhankelijk van het rijdgedrag maar laat dit wel een groot verschil in kosten zien. Daarmee toont de e scooter test aan dat op jaarbasis veel bespaart kan worden op de “benzine” kosten. Zoals eerder gezegd zijn de kosten voor het onderhoud van een elektrische scooter veel lager dan bij een benzine scooter. Hierbij wordt in de e scooter test wel vermeld dat wanneer de accu van een elektrische scooter moet worden vervangen, dit een prijzige uitgave kan zijn. Een accu scooter opladen kan doorgaans 2000 keer voordat deze aan vervanging toe is. Een nieuwe of extra accu kost volgens een e scooter test al snel tussen de €500 en €2000.- maar zelfs al zou het elektrische scooter opladen iedere dag gebeuren dan kan deze tussen de 2 en 5 jaar meegaan. Al met al, met lage verbruikskosten en steeds lager geprijsde modellen kan je tot de conclusie komen dat de e-scooter aan het einde van de streep steeds voordeliger wordt in aanschaf en gebruik.

AGM-Goccia-EScooter-2

Een groeiend aanbod.

Om een beter beeld te geven van de huidige staat van elektrische scooters zijn kan er menig e scooter test worden gevonden online. Van een aantal grote merken die op het moment verschillende modellen aanbieden heb ik een e scooter test kort samengevat. Als eerst kijken we naar de Iva e scooter. Iva biedt een verscheidenheid aan modellen zoals wij die herkennen in reguliere scooters. Met prijzen tussen de €1300 en €2600 biedt het betaalbare modellen in ieder segment en komt uit de e scooter test goed uit de verf. De afwerking is zeer goed bevonden en de scooters hebben ieder een prima bereik tussen de 40 km en 60 km. In een andere e scooter test voor de Agm e scooter zien we zelfs modellen die een afstand van 125 km af kunnen leggen op een volle accu. Let wel dat de met prijzen tussen de €1500.- en €4500.- deze al snel een stuk duurder zijn dan de gemiddelde scooter maar daarvoor krijg je zeer complete en perfect afgewerkte rijdervaring voor terug.

 

De Nipponia e scooter komt in bijna elke e scooter test naar voren als één van de beste opties, zowel de duurdere als betaalbare modellen doen het zeer goed. Nipponia biedt zeer herkenbare modellen met ieder een uitstekend bereik, goed rijdcomfort en een afwerking die je mag verwachten voor zeer schappelijke prijzen. De Doohan e scooter is zonder twijfel de meest opvallende in de e scooter test met zijn driewiel modellen. Met Doohan weet je dat je opvalt met een futuristisch design die zijn doel dient, de meest stabiele wegligging voor verschillende soorten terrein en hoge duurzaamheid maar ondanks dat komt deze niet veel voor in de e scooter test.

Elke e scooter test is het over een aantal dingen eens. De keuze voor een elektrische scooter is een heel bewuste keuze. Want ook al zijn de meeste modellen verkrijgbaar als elektrische scooter 25 km en elektrische scooter 45 km en lever je op snelheid niks is, een groot ontwikkelpunt op dit moment is nog steeds het bereik. Hoewel de e scooter test laat zien dat het rijden van een gemiddelde afstand rond de 50 kilometer ligt op een volle accu is dit erg afhankelijk van de prijsklasse en merk, of deze afstand voldoende is hangt vervolgens af van jouw benodigdheden. Rijd je korte afstanden op een dan dan is dit geen enkel probleem en een elektrische scooter opladen kan in principe overal waar er een stopcontact is. Wat ook veel naar voren komt in een e scooter test is de mogelijkheid op het plaatsen van een extra accu in sommige scooters wat het bereik kan vergroten en wat er voor zorgt dat de accu scooter opladen minder vaak nodig is. Een accu scooter opladen duurt gemiddeld tussen de 4 en 8 uur voor een volle accu en met sommige snel-laders zit je binnen 3 uur al op 75%. Even de elektrische scooter opladen terwijl je aan het werk bent en je kunt zonder problemen weer onderweg. Op het gebied van e scooter accessoires ontbreekt ook niks. Van rugsteun scooter, achterdrager scooter tot windscherm scooter, het toevoegen van de juiste accessoires om de scooter compleet te maken is niet anders dan bij reguliere scooters.

 

Alles wat je nodig hebt

Net als voor benzinescooters zijn er voor de  e-scooter verschillende e scooter accessoires te verkrijgen, windscherm scooterachterdrager scooter voor het bevestigen van bagage op het meevoeren van een persoon en een rugsteun scooter zodat je ten alle tijden geniet van het beste comfort tijdens het rijden. De e-bike/e-scooter is een veelzijdig vervoersmiddel dat aan alle verwachtingen van een modern vervoersmiddel voldoet. Niet alleen is een e-bike e-scooter een genot om op te rijden, het lage onderhoud en lagere gebruikskosten maken een e scooter kopen niet alleen een bewuste keuze voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee! De eenvoud in het gebruik en het gemak van de elektrische scooter opladen voegen daar aan toe dat met de druk op een knop, zonder gesputter de motor start en je direct op pad kunt gaan.

De Nipponia e scooter komt in bijna elke e scooter test naar voren als één van de beste opties, zowel de duurdere als betaalbare modellen doen het zeer goed. Nipponia biedt zeer herkenbare modellen met ieder een uitstekend bereik, goed rijdcomfort en een afwerking die je mag verwachten voor zeer schappelijke prijzen. De Doohan e scooter is zonder twijfel de meest opvallende in de e scooter test met zijn driewiel modellen. Met Doohan weet je dat je opvalt met een futuristisch design die zijn doel dient, de meest stabiele wegligging voor verschillende soorten terrein en hoge duurzaamheid maar ondanks dat komt deze niet veel voor in de e scooter test.

Elke e scooter test is het over een aantal dingen eens. De keuze voor een elektrische scooter is een heel bewuste keuze. Want ook al zijn de meeste modellen verkrijgbaar als elektrische scooter 25 km en elektrische scooter 45 km en lever je op snelheid niks is, een groot ontwikkelpunt op dit moment is nog steeds het bereik. Hoewel de e scooter test laat zien dat het rijden van een gemiddelde afstand rond de 50 kilometer ligt op een volle accu is dit erg afhankelijk van de prijsklasse en merk, of deze afstand voldoende is hangt vervolgens af van jouw benodigdheden. Rijd je korte afstanden op een dan dan is dit geen enkel probleem en een elektrische scooter opladen kan in principe overal waar er een stopcontact is. Wat ook veel naar voren komt in een e scooter test is de mogelijkheid op het plaatsen van een extra accu in sommige scooters wat het bereik kan vergroten en wat er voor zorgt dat de accu scooter opladen minder vaak nodig is. Een accu scooter opladen duurt gemiddeld tussen de 4 en 8 uur voor een volle accu en met sommige snel-laders zit je binnen 3 uur al op 75%. Even de elektrische scooter opladen terwijl je aan het werk bent en je kunt zonder problemen weer onderweg. Op het gebied van e scooter accessoires ontbreekt ook niks. Van rugsteun scooter, achterdrager scooter tot windscherm scooter, het toevoegen van de juiste accessoires om de scooter compleet te maken is niet anders dan bij reguliere scooters.