E-scooter in 3 termijnen betalen zonder BKR

E-scooter in 3 termijnen betalen zonder bkr

E-scooter in 3 termijnen betalen zonder BKR

Nieuwe scooter betalen in drie termijnen zonder BKR-registratie

Waarschijnlijk ben je op deze website beland omdat je op zoek bent naar een nieuwe scooter en daarbij informatie zoekt over, of misschien zelfs al een voorkeur hebt voor, een elektrische scooter. Het is verstandig om voor een e-scooter te kiezen, om een aantal redenen: ten eerste de Nederlandse milieuwetgeving. Per 1 januari 2025 mogen er geen nieuwe scooters meer worden verkocht met een benzine-aangedreven motor. Koop je nu nog zo’n benzinescooter en wil je die na 1 januari 2025 verkopen, dan mag dat als particulier nog wel. Maar je kunt je wel voorstellen dat er tegen die tijd nog weinig mensen interesse in zullen hebben. De tweede reden om voor een e-scooter te kiezen, is dat dit vele voordelen biedt. Daarover verder in deze tekst meer. Mocht je budget niet toereikend zijn om de nieuwe e-scooter in één keer te betalen, dan is het goed om te weten dat je bij E-scooter and More in drie termijnen kan betalen. Het aankoopbedrag wordt dan in drie gelijke delen gedeeld, waarvan je het eerste deel bij aankoop betaalt en het tweede en derde deel in twee maandelijkse termijnen. Je betaalt hiervoor niets extra’s en er volgt geen registratie bij het BKR.

Voordelen van een elektrische scooter

Het is hierboven al genoemd: een e-scooter heeft vele voordelen ten opzichte van een traditionele (op benzine rijdende) scooter. Denk hierbij o.a. aan:

• Besparing op brandstof: het opladen van een accu kost je zo’n € 8 tot € 8,50 per maand. Als je al een traditionele scooter rijdt, dan weet je wat je nu aan benzine kwijt bent per maand. Tel uit je winst!
• Besparing op onderhoudskosten: een elektrische scooter heeft nauwelijks bewegende delen en vraagt daarom ook nauwelijks onderhoud. Er zal hooguit op zijn tijd moeten worden gekeken naar kabels en remmen. Dus de onderhoudskosten die je moet uitgeven voor de traditionele scooter behoren tot het verleden.
• Milieu: een e-scooter stoot geen uitlaatgassen uit, dus je kunt er met een schoon geweten vele kilometers op rondrijden. Daarnaast maakt de scooter nauwelijks geluid, het enige dat je hoort zijn rollende banden op het wegdek. Hiermee draag je ook je steentje bij aan het terugdringen van de geluidsoverlast in de steden. Bovendien is het voor jezelf prettiger wanneer je met oordopjes muziek beluistert tijdens het rijden, je de muziek goed kan horen zonder het geluid van de scooter op de achtergrond.
• Starten: de elektrische scooter is een geheel andere techniek dan de traditionele. Dat maakt dat de e-scooter betrouwbaarder is, omdat deze altijd start, weer of geen weer.
• Overal rijden: er zijn steden waar scooters die op benzine rijden niet zijn toegestaan in de binnenstad, zoals Amsterdam en Utrecht. Met de e-scooter kun je overal rijden.
• Subsidie voor ondernemers: wanneer je als Nederlandse ondernemer een scooter koopt met een aankoopbedrag van minimaal % 2.500,= dan kun je tot 50% subsidie krijgen op de aankoop hiervan. Dat is toch mooi meegenomen!

IVA E-GO S5 Matgroen Achterkant

Zijn er ook nadelen aan een elektrische scooter?

Waar voordelen zijn, zijn uiteraard ook nadelen.

Aankoopprijs: een elektrische scooter is duurder dan een scooter die op benzine rijdt. Dat heeft te maken met hoge productiekosten, maar ook met vraag en aanbod. In de toekomst zal er echter steeds meer vraag om en ook steeds meer aanbod van elektrische scooters zijn, waardoor de prijs zal dalen. Maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen: als je de scooter eenmaal bezit, zul je aanzienlijk minder kosten hebben omdat elektriciteit goedkoper is dan benzine en omdat je spaart op onderhoudskosten.
Actieradius: met een e-scooter met vol opgeladen accu kun je maar ongeveer de helft van het aantal kilometers afleggen dan wat mogelijk is met de scooter die op benzine rijdt. Dit kun je eventueel wel ondervangen met een extra accu, maar die is vrij duur.

Welke e-scooter is voor mij geschikt?

Voordat je tot aanschaf van een e-scooter overgaat, kun je onderstaande punten meenemen in je overwegingen om tot de juiste keuze te komen.

Snorfiets (25 km) of brommer (45 km): beide mag je vanaf 16 jaar rijden. Bij een snorfiets hoef je geen helm te dragen en heb je geen rijbewijs nodig. Bij de brommer is de helm wel verplicht en heb je een rijbewijs nodig, namelijk het bromfiets AM rijbewijs. Heb je een rijbewijs auto B of een motorrijbewijs, dan mag je daarmee ook bromfiets rijden.
Budget: uiteraard is de belangrijkste leidraad wat je kan en wilt uitgeven. Zoals eerder aangegeven, kun je de scooter indien gewenst in drie termijnen betalen. Dus dat is iets om in je achterhoofd te houden. • Uitstraling: daarnaast telt het uiterlijk van de scooter. Waar de ene zal kiezen voor stoere uitstraling, kiest de ander liever voor een trendy model.
Actieradius: hoeveel kilometer wil je met de scooter kunnen rijden tussen de oplaadbeurten in? Bedenk dat er modellen zijn waarbij extra accu’s geplaatst kunnen worden voor een hogere actieradius.
Zadel: wil je regelmatig een passagier meenemen? Niet alle scooters hebben daarvoor een geschikt zadel. Let daar dus op bij de aankoop.

Enkele tips om langer van je scooter te genieten

Hoewel een elektrische scooter minder onderhoud nodig heeft, is het wel goed om deze regelmatig na te laten kijken. De accu is een van de duurste onderdelen van de scooter, zorg er daarom goed voor. Dat betekent dat je deze het beste regelmatig kan opladen, ook wanneer je de scooter langere tijd niet gebruikt. Wanneer de accu volledig ontladen is, kan dat een negatieve invloed hebben op de levensduur. Stel de accu niet bloot aan extreme temperaturen. Parkeer de scooter daarom op een warme zomerdag liever niet gedurende lange tijd pal in de hete zon en zet de scooter in de winter ook niet langer in een omgeving met een temperatuur rond het vriespunt of onder nul. Met deze tips houd je de accu langer in goede conditie.

Nog vragen?

Als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Wil je de scooter testrijden voordat je tot aankoop overgaat? Dat kan in onze showroom in Heerlen.