Elektrische retro scooter

Elektrische retro scooter

Elektrische retro scooter

De retro scooter van de toekomst

Houdt u van retro en wilt u zuinig rijden? Ga dan voor een elektrische retro scooter. Met een e-scooter rijdt u vlot en milieuvriendelijk door de straten heen. Binnen de elektrische retro scooters is er volop keus voor verschillende prijzen, zo is er altijd een e-scooter die bij u past.

Accu scooter opladen

In plaats van brandstof maakt de elektrische scooter, zoals de naam al zegt, gebruik van elektriciteit. Een elektrische scooter opladen kost gemiddeld zo’n zes tot acht uur voor een volle accu. Afhankelijk van het model, heeft de e scooter een actieradius van 40 tot 90 km. Per e-scooter is het verschillend hoelang de accu meegaat. De ene accu gaat zes maanden mee, de ander een jaar. En dan zijn er accu’s die pas na drie jaar aan vervanging toe zijn. Bij het kopen van een elektrische scooter moet de accu correct worden behandeld. U wilt immers niet dat er andere problemen optreden, waardoor u kunt rekenen op de hoge kosten van batterijen. Daarom is het belangrijk om de scooter en de bijbehorende accu altijd correct te gebruiken om deze kostenpost te vermijden. Allereerst is het erg belangrijk om de accu van een elektrische scooter regelmatig op te laden. Dit komt de levensduur van de batterij ten goede. Hiervoor kunt u het beste de meegeleverde acculader gebruiken. Zowel de oplader als de batterij zelf raken gemakkelijk beschadigd, dus tijdens transport en opladen moet voor een goede bescherming worden gezorgd. Als u de scooter voor uw werk wilt gebruiken, is het daarom aan te raden om een extra oplader aan te schaffen zodat u niet teveel hoeft te sjouwen. U hoeft niet te wachten tot de accu helemaal leeg is. Overmatige ontlading betekent dat de accu niet langer de beste prestaties kan leveren en de levensduur aanzienlijk wordt verkort. Voordat u de acculader op de accu aansluit, is het daarom het beste om deze tot 80% van de maximale capaciteit te ontladen. Als u hiermee rekening houdt, hoeft u de batterij niet binnen enkele jaren opnieuw te kopen. Onthoud dat 80% ongeveer 10,5 volt is. Als u zich dit herinnert, kan er bijna niets misgaan. U bent tenslotte vaak bezig met opladen, dit houdt de accu altijd bezig en voorkomt u dat deze ‘lui’ wordt. Een lege batterij kan ook voor schade zorgen. Door de accu niet elke dag op te laden of de accu in ontladen toestand te laten, treedt slijtage sneller op. Laadt u elke dag op, dan heb zijn er geen problemen. Als u de scooter overdag lang gebruikt en deze in de stalling laat staan zonder hem op te laden, zult u merken dat de scooter voor problemen kan zorgen. Dit zal niet alleen de accu sneller beschadigen, wat extra kosten met zich meebrengt, maar het kan ook zijn dat u ineens verrast wordt doordat de scooter niet meer start. Ook is het belangrijk om extra goed op te letten bij het opladen van de accu. De acculader en accu moeten altijd op een droge en geventileerde plaats worden geplaatst. Op deze manier kunt u vochtinvloed of warmteabsorptie van de twee apparaten voorkomen. Leg ook niks boven op de acculader. De ventilator kan bijvoorbeeld niet voor koeling zorgen, waardoor de accu oververhit raakt. Oververhitting van de accu levert nauwelijks prestaties op en de scooter start niet.

E scooter kopen

Er zijn verschillende e scooter merken die een elektrische retro scooter aanbieden. De Iva e scooter is verkrijgbaar in de modellen E-GO s2, E-GO S3, E-GO s4 en de E-GO s5. Een elektrische scooter van her mer Iva is te krijgen vanaf €1.399. De AGM e scooter heeft ook zeer mooie e-scooters beschikbaar in wel zes modellen. Deze zijn aan te schaffen tussen €2.599 en €4.499. Een elektrische retro scooter van goede kwaliteit is zeker te vinden als u gaat voor een Nipponia e scooter. De goedkoopste in de aanschaf is de Nipponia e Rex voor wel €1.997. Tot slot is er nog de Doohan e scooter. De elektrische retro scooters van Doohan beschikken over drie wielen, voor extra stabiliteit op de weg. Wegens het ergonomische ontwerp, kunt u denken bij de aanschaf het vervoersmiddel aan een prijs vanaf €2.797. Bij iedere elektrische retro scooter is er de keuze tussen twee topsnelheden.

Elektrische scooter 25 km: hierbij gaat de scooter niet harder dan 25 km/u en wordt er gesproken over een snorscooter. De bestuurder moet minimaal 16 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een rijbewijs AM (bromfiets), rijbewijs A (motor) of een rijbewijs B (auto). Een snorscooter is te herkennen aan de blauwe kentekenplaat. Met deze scooter kan er gereden worden op het fietspad.

Elektrische scooter 45 km: deze scooter rijdt maximaal 45 km/u en valt daarom onder de bromscooter. De scooter is te herkennen aan de gele kentekenplaat en mag alleen gebruik maken van het fietspad als dit is aangegeven. Ook hier is het noodzakelijk in het bezit te zijn van een van de eerder genoemde rijbewijzen. Om te weten of een elektrische retro scooter u bevalt, kunt u altijd langs een scooterdealer voor een e scooter test. De nodige informatie kunt u daar bevragen en kan er een testrit gedaan worden om te kijken hoe de scooter rijdt.

Beste elektrische scooter 2021

E scooter accessoires

Uiteraard kunt u na aanschaf van een elektrische retro scooter gelijk de weg op. Wilt u de scooter opfleuren en gebruik maken van extra comfort, dan is er volop keus aan accessoires.

Windscherm scooter
Een windscherm voor op uw scooter beschermt tegen wind en vervelende insecten tijdens het rijden. Zo is er geen verward kapsel bij aankomst van bestemming. Houdt er wel rekening mee dat de scooter iets kan vertragen door het opvangen van de wind.

Achterdrager scooter
Naast dat de achterdrager een chique uitstraling geeft aan de e-scooter, is het natuurlijk ook handig voor het meedragen van extra spullen. Schaf er wel extra snelbinders bij aan voor het vastzetten van deze spullen.

Rugsteun scooter
Voor de comfort van een passagier, is een rugleuning een uitkomst. Bij het optrekken geeft het de nodige steun. Ook als u alleen rijdt staat de rugleuning ook nog eens heel stoer.